Sunday, September 26, 2010

SYAMIL QURAN PERKATAAl-Quran adalah pujaan hati seorang mukmin. Ia perlu dipelajari, difahami, dihayati dan diamalkan. Untuk memudahkan memahaminya, banyak usaha yang dilakukan umat Islam. Diantaranya menterjemahkannya ke dalam bahasa umat Islam. Kami menyediakan buku-buku yg dapat membantu anda mencapai matlamat itu..
   
Syaamil Quran Perkata


- teks al-Quran
- terjemahan Perkata bg setiap ayat al-Quran 30 juzuk
- terjemahan lengkap bagi setiap ayat al-Quran

 LATEST EDITION!! EDISI TERKINI!!

Terjemahan Per Kata + Booklet Asbabun Nuzul
Harga RM85 
Al-Qur’an ini amat membantu kita dalam memahami Al-Qur’an secara kata-perkata. Ini adalah sebuah paket Al-Qur’an yang spesial karena merupakan edisi terjemah dengan terjemahan perkataan langsung. Masing-masing kata dalam lafazh al-Qur’an ini punya makna dalam bahasa Melayu Indonesia yang tepat di bawahnya. Sementara ini, kita juga dapat terjemahan lengkapnya yang terdapat di sebelah kanan-kiri atau di bahagian bawah.
Dalam edisi terbaru ini juga terdapat bonus buku berjudul “Asbabun Nuzul” yang akan menjelaskan sebab asal diturunkannya suatu ayat.

Dengan Al-Quran Terjemah Perkata Syaamil ini kita dapat mengetahui erti per kata dari lafaz al-Qur’an. Kelebihan lain dari kitab ini adalah kalau dari penerbit lain terjemahan perkata terdapat dalam beberapa buku, akan tetapi Syamil cukup dalam satu kitab sahaja. Manfaat lainnya tentunya kita dapat belajar sedikit banyak mengenal bahasa arab.

Keunggulan Syamil Al-Quran

* Menampilkan erti perkataan dalam bahasa Melayu Indonesia untuk setiap kata (bahasa Arab) dalam AlQur’an dan disertai pula terjemahan lengkap di bahagian tepi.
* Memudahkan belajar dan melatih memaknai serta menguasai bahasa AlQur’an.
* Design menawan dan menarik, edisi lux sehingga terkesan elegan dan ekslusif
* Berukuran A4 (21×29, 7 cm), sangat sesuai untuk dibaca oleh 
semua golongan, tua dan muda.
* Jilid Hard Cover Lux dan kertas HVS Ivory (kertas khusus Al-Quran) berkualiti tinggi.
* Lengkap isinya meliputi AlQur’an, terjemahan, erti tiap perkataan

Harga RM85 
DAPATKANNYA SEKARANG!!

Sila hubungi 012-9075769 / 012-2551470 atau
email : dukkanonline@gmail.com untuk pesanan

No comments:

Post a Comment